Slide 1
Få en mere fleksibel og grøn hverdag med en
privat ladestander

Med en privat ladestander, kan du nemt, sikkert og fleksibelt oplade din plugin-el- eller hybridbil derhjemme. Du kan stå op til et fuldt batteri – hver morgen. Det sparer dig for tid og bekymring om at skulle finde en offentlig ladestander, når du skal på farten. Hos Elektrikeren vil vi være med til at skabe de bedste forudsætninger for, at det kan betale sig at investere i en miljøvenlig bil og sætte et grønt aftryk på klimaet – derfor yder vi professionel rådgivning og installation af ladestandere.

Der er mange fordele ved at få installeret en privat ladestander. Hvilke, kan du blive meget klogere på her på siden.

Hvorfor er det fordelagtigt at installere en ladestander?

Foruden at du får en langt mere fleksibel og grøn hverdag, så er det også praktisk at kunne oplade derhjemme. Gør det hurtigt til en vane at sætte bilen til opladning, når du kommer hjem. Så er bilen altid klar til næste tur. Det sparer dig for at bruge energi på at lede efter offentlige ladestandere, og måske endda køre forgæves.

Køb din egen ladestander og få refunderet elafgiften

Du kan gøre store besparelser ved at investere og eje din egen ladestander, frem for at benytte via et abonnement. Når du ejer en ladestander kan du få refunderet din elafgift. Det er ikke muligt at få refunderet elafgiften, hvis du lejer en ladestander gennem et abonnement. Derfor bør du overveje at investere, frem for at leje.

Ordningen om refusion sker som et led i målet om at reducere klimapåvirkningen, og gøre det mere attraktivt at udskifte fossildrevne køretøjer, til fordel for mere klimavenlige alternativer. For at få en refusion, kræver det, at du vælger en ladestander med en serviceaftale.

Dog skal du være opmærk på, at du ikke kan modtage refusion af elafgiften, hvis du allerede får afgiftsnedsættende strøm fra solceller eller din bolig er registreret som elopvarmet på BBR (Bygnings- og boligregistret).

Det kan betale sig at tilkøbe en serviceaftale

Hos Elektrikeren kan vi trygt anbefale, at du vælger Spiriis ladeløsning med serviceaftale hos FDM (for medlemmer). I denne ordning kan du købe en ladestander af højeste kvalitet og få 5 års garanti. Via en serviceaftale til blot 79 kr/md., kan du få refunderet de kWh strøm, som du bruger på at lade din bil op. Du får en afgiftsrefusion til 90 øre pr. kWh. Dog skal du være opmærksom på, at der kan være op til fire ugers ventetid.

I serviceaftalen kan du købe Zaptec Go ladeboks fra Spirii til el- og PHEV-bil inkl. standard installation.

 

Du kan læse mere om serviceaftalen, refusion af elafgift, samt type af ladestander på nedenstående link.

Refusion af elafgift

Hvis du har et abonnement hos enten Spiiri eller Monta får du derudover elafgiftsrefusion på hver kWh, du bruger til din bil. Et abonnement hos Spiiri eller Monta giver desuden nem og hurrtig adgang til et stort netværk af ladestandere i hele skandinavien.

Er du stadig i tvivl?

Hos Elektrikeren er vi opmærksomme på, at der er stor forskel på behov for opladning, og det er ikke altid let at overskue udbuddet af ladeløsninger. Derfor er det vigtigt for os at være tilgængelige og klar på en uforpligtigende dialog med dig, inden du tager valget og får installationen udført. 

Du kan til enhver tid kontakte os med eventuelle spørgsmål, så du er bedst muligt klædt på til den grønne omstilling. 

 

Bil-m-logo
Inden du køber
Kan ladestanderen monteres med god rækkevidde?

Langt de fleste ladestandere er udstyret med aftagelige ledninger på 5 m. Dog anbefaler vi, at du installerer ladestanderen et lettilgængeligt sted, i tilfælde af, at du i fremtiden skifter til anden el- eller hybridbil med kortere ledning til ladestik

Kan du placere ladestanderen i den anbefalede højde?

Den anbefalede højde for placering af en ladestander lyder på en meter over jorden

Kan du placere laderstanderen i sikkerhed for slagregn?

Selvom vores udbudte ladestandere er beregnet til nordiske forhold, kan du udvide dens levetid ved at placere ladestanderen beskyttet for vind og vejr

Eksempelvis i en carport

Solar Plus ladestander

 Solar Plus ladestation til opladning af elbil i god kvalitet i et fornuftigt prisleje.
Ladestanderen har indbygget DC-filter og kræver derfor kun RCD type A.
Den er med type 2-stik

 • Mode 3
 • 400 Volt 32 A
 • IP54
 • B: 235 mm, h: 350 mm, d: 114,5 mm.
 • Standard IEC/EN 61851-1.

Laderen leveres som 32A, men kan om nødvendigt justeres til 16A, 10A eller 6A.

ABB ladestander

Kompakt og fremtidssikker vægmonteret AC-lader til elbiler. Laderen har et 5 meter langt kabel med et type 2-stik, som er det mest udbredte ladestik på både plug-in hybrid- og elbiler i Europa.

 • 11 KW AC billader
 • 5 meter type 2 stik
 • Vægmonteret
 • IP54, 11kW, 16A/380-415VAC
 • RFID
 • Bluetooth
 • Ethernet
 • WiFI
 • APP kompatibel

Installation

En ladestander trækker typisk mere strøm end din normale husinstallation er er beregnet til. Det er derfor et krav, at der laves en seperat gruppe med tilhørende RCD, så sikkerheden er i top. Omkostninger til installation vil altid variere og det er derfor ikke muligt at give en fast pris.

Ud over at stå for refusionen af afgiften give både Spirii og Monta  adgang til et europæisk supernetværk af ladestandere og mulighed for at se detaljer om din ladning.

Abonnement

– fordele og ulemper

Det kan for nogen virke unødvendigt, men der er store fordele ved at tegne et abonnement til din lader.

For at være berettiget til refusion af elafgiften er det vigtigt at din lader kan rapportere den forbrugte strøm igennem et godkendt selskab. Dette samarbejde sørger for at du automatisk kan få penge retur.

Det betyder en væsentlig reduktion af dine driftsudgifter i form af udgifter til strøm.

Vælger man den store ABB lader får man en række ekstra features.

Du kan vælge at bilen primært skal lade når der er tilgængelig klimavenlig grøn strøm der er produceret af vedvarende energikilder som vindmøller og solceller.

Du kan vælge at lade når prisen er bedst. Dette er typisk om natten hvor de fleste elbiler alligevel står i garagen. 

  MONTA’s app til telefon

  Lej din ladestander ud

  Vil du tjene penge på din ladestander? Med en aftale fra Spirii kan du stille din ladestander til rådighed for andre. De kan se din stander gennem Spirii’s app og bruge den til at betale med. Du bestemmer selv hvilken pris du vil sælge din strøm til.

  Erhverv

  Der er mange virksomheder og boligforeninger, der gerne vil tilbyde deres medarbejdere, beboere og besøgende muligheden for at kunne oplade bilen, når de er på deres lokationer.

  – Men der skal både betales for strømmen og modtageren skal beskattes af værdien, så derfor giver det god mening at tilbyde en betalingsløsning til ladestanderen. På den måde bliver det lettere at være ejer af en elbil, fordi der kommer flere opladningsmuligheder, men det er også en fordel for vores samfund, fordi der produceres mere grøn energi – og så er det selvfølgelig vigtigt, at det rent økonomisk også giver mening.

  Læs mere på Spiriis hjemmeside

   Andre muligheder

   Hvis du ikke synes, at de ovenstående muligheder dækker dit behov, er vi naturligvis behjælpelige med opsætning og installation af den type lader, du foretrækker. 

   EVLINK WALLBOX

   Fås i 16A og 32A med 1 eller 3 faser

   EATON Ladestander X-Serie. Standardmodellen, X-serien: En lader udviklet til hurtig opladning i hjemmet og i virksomheder. Ladestation i høj kvalitet med åbent stik, som passer til alle elbiler – både eksisterende og kommende. Via mulighed for variabel indstilling af ladeeffekt op til 22 kW (3 faser/32A) er laderen fremtidssikret, så den eks. indledningsvis kan installeres med 11 kW (3 faser/16A) effekt og senere opgraderes til 22 kW, hvis behovet opstår. Bemærk: EATON X-Serie ladestationer har indbygget fejlstrømsmåler og kræver derfor ikke Type B relæ (Type A er tilstrækkeligt).

   Læs mere her.

   XCHARGEIN X-SERIE

   Fås i 7,4kW og 22kW

   EATON Ladestander X-Serie. Standardmodellen, X-serien: En lader udviklet til hurtig opladning i hjemmet og i virksomheder. Ladestation i høj kvalitet med åbent stik, som passer til alle elbiler – både eksisterende og kommende. Via mulighed for variabel indstilling af ladeeffekt op til 22 kW (3 faser/32A) er laderen fremtidssikret, så den eks. indledningsvis kan installeres med 11 kW (3 faser/16A) effekt og senere opgraderes til 22 kW, hvis behovet opstår. Bemærk: EATON X-Serie ladestationer har indbygget fejlstrømsmåler og kræver derfor ikke Type B relæ (Type A er tilstrækkeligt).

    Læs mere her.

   Kontakt os
   close slider