Solar Plus Ladestander

Solar Plus Ladestation til opladning af el-bil i god kvalitet i et fornuftigt prisleje. Ladestanderen har indbygget DC-filter og kræver derfor kun RCD type A. Den er med Type 2 stik mode 3, 400 Volt 32 A, IP54. Bredde 235 mm , Højde 350 mm , Dybde 114,5 mm. Standard IEC/EN 61851-1.

Laderen leveres som 32A men kan om nødvendigt justeres til 16A, 10A eller 6A. Laderens slanke design gør den nem at samle og passer i de fleste milijøer, såsom opladning derhjemme eller i sommerhuset.

Ladekabel medfølger ikke.

LADESTANDER 32A 400V TYPE 2 STIK

Solar Plus Væglader med 4 meter kabel  til opladning af El-bil. Med Type 2 stik mode 3, 400 Volt 32 A, IP54. Inklusiv DC-filter, kræver kun RCD Type A.

Incl. moms
Incl. ladekabel
Excl. installation

kr. 7.700,00

LADESTANDER 32A 400V TYPE 2 STIK

Solar Plus Væglader til opladning af El-bil. Med Type 2 stik mode 3, 400 Volt 32 A, IP54. Inklusiv DC-filter, kræver kun RCD Type A.

Incl. moms
Excl. ladekabel
Excl. installation

kr. 6.700,00

HVAD BØR MAN TÆNKE PÅ, NÅR MAN OVERVEJER AT KØBE EN ELBIL?

Har du mulighed for at oplade, hvor du bor? Det er ikke en selvfølgelighed for lejere eller udlejere. Man skal også stille spørgsmålet, om det elektriske system kan klare den øgede belastning, det betyder at oplade en elbil. Hvad er de mest almindelige misforståelser om elopladning?

– Det er ikke kun stikkontakten, der i det lange løb har svært ved at klare høje effekter. Forbindelsespunkter mellem stikkontakten og gruppecentralen kan også være svækket eller forkert. Derudover skal du være forsigtig med selve ladekablet, da det kan slides af ru overflader som asfalt eller beton.

Hvilken ladestation skal du have?

– Type 2 forkoblinger med opladning i henhold til Mode 3 er de sikreste. Så får du udstyr, der også overvåger opladningen. Sørg også for, at ladestationen har overvågning af jævnstrømsfejlstrøm, der går i stykker, hvis der opstår en jævnstrømsfejl. Type 2-stikket er også lavet til høje, kontinuerlige effekter og er elektrisk låst i henhold til Mode 3, så du ikke kan trække strømførende kontakter fra hinanden uden først at afbryde strømmen. 

Opladning i en almindelig stikkontakt, skal kun bruges som en midlertidig løsning, når du ikke har adgang til noget bedre, for eksempel i sommerhuset, eller når man er på besøg, hvor der ikke er noget specielt ladepunkt.

Men indstil strømmen til 8-10 ampere, og hold øje med opladningen. Hvad kan der ske, hvis du ikke gør det rigtige? – Der kan opstå ophedning i stikkontakter, i forbindelsessteder og i kraftværket, hvis systemet har mangler. Dermed risiko for brand ved langvarigt brug. Der kan også være en risiko for, at ejendommens jordfejlafbryder ikke beskytter i tilfælde af en fejl, hvis den ikke er tilpasset til opladning af elbiler.

Hvad er de mest almindelige fejl?

– Udbredelsen af genopladelige biler i Danmark er stadig meget lav, og statistikken er derfor ikke pålidelig. Erfaringer fra Norge, der har en større elbilpopulation, viser dog ophedning i hovedsageligt stikkontakter og forbindelsespunkter, men det er også almindeligt, at stikkontakter og ladekabler slides mekanisk. 

For at kunne oplade hurtigt og sikkert skal du installere en ladestation med mindst sikkerhedsniveau Mode3. En ladestation er specielt designet til opladning af elektriske køretøjer. En ladestation har to store fordele i forhold til opladning direkte fra en standard stikkontakt:

Det går hurtigt med at lade

Ved opladning i en standard stikkontakt må opladningen ikke nå maksimal styrke. Ved hjælp af en opladningsboks er højere opladningseffekter tilladt, og i forbindelse med installationen opgraderes kabler og sikringer (om nødvendigt) for at reducere risikoen for elektriske forstyrrelser i hjemmet. Nogle modeller har indbygget belastningsbalancering (PM). Belastningsafbalancering reducerer automatisk køretøjets opladningsstrøm ved for høj belastning og minimerer risikoen for, at hovedsikringen falder ud

Det er sikkert at lade

En opladningsboks er specielt designet til opladning af genopladelige køretøjer og garanterer således en sikker opladning. Opladningsboksen har indbygget aktiv sikkerhed, hvilket blandt andet betyder, at strømmen kun kan tændes, når alle forbindelser er korrekt tilsluttet. Da opladning af elbiler kræver høje strømstyrker, er der visse sikkerhedsrisici ved opladning i et standard Schuko-stik. Med opladningsboksen minimeres denne risiko. Norwesco-ladestationer er beskyttet mod DC-fejlstrømme. Hvis der opstår en fejl og mere end 6mA DC lækker, afbryder ladestationen automatisk den elektriske forbindelse til køretøjet.

Kontakt os
close slider