Slide 1
Vi sørger for
et optimalt
TV signal

Antenner & Paraboler

Giver et HF tæt antennestik bedre signaler?

Et HF tæt antennestik koster lidt ekstra, men kan være en rigtig god investering. Omkring os er der stadigt flere forskellige signaler i luften, der leverer radio, tv og datakommunikation. Det giver også en større risiko for at signalerne kan forstyrre hinanden. Det er netop derfor, at det nu anbefales at bruge hf tætte antennestik, for metal indkapslingen giver optimal beskyttelse, i forhold til at sikre der ikke trænger forstyrrelser ind i det åbne afsiolerede kabel inde i antennestikket.

Uden en HF tæt installation kan du opleve billede og lydudfald i dit tv-signal.

Væk med gamle antennestik med plastikkappe.

Selv om der måske endnu ikke er problemer med tv-signalerne hjemme hos dig, så kan de meget vel opstå indenfor kort tid, hvor der bliver stillet endnu større krav til at afskærme din antenneinstallation mod forstyrrelser ude fra. Har du antennestik med plastikkappe, kan du derfor med fordel udskifte disse til mere moderne og driftsikre hf tætte stik.

Forstyrrelser kan sprede sig i din husinstallation, så har du f.eks. skiftet til hf tæt antennestik i stuen men ikke i børneværelset, så kan der komme forstyrrelser i stuen via det utætte antennestik i børneværelset, så det er dumt ikke at skifte alle steder.

Folk med egne antenner er mest udsat for 4G/LTE Forstyrrelser

Men det ligger tæt på de frekvenser, som har været brugt til at transmittere tv-signaler gennem luften – og som stadig bruges i kabler.

Det betyder ifølge udvikler Paul-Erik Klitten fra firmaet Triax, at nogle TV-seere risikerer forstyrrelser, hvis man bor i nærheden af de nye 4G-mobilmaster.

– Det er husstande med egne TV-antenner, der er mest udsat, siger Paul-Erik Klitten. Dem er der ifølge en rapport fra Erhvervsstyrelsen stadig 10.000 af herhjemme. Men folk, der ser kabel-TV fra leverandører som Stofa og Yousee kan også risikere forstyrrelser.

Har man derimod parabol eller TV via internettet, så er man sikret.

Teleindustrien: Afvent situationen

– Hvis man oplever forstyrrelser på TV-signalet, så har Erhvervsstyrelsen en hjemmeside, hvor man kan undersøge, om problemerne skyldes en 4G-mast. Hvis det så er tilfældet, så kan det ofte hjælpe at udskifte kabler og andet udstyr.

Passivt antenneanlæg

Uden forstærker

Anvend et kraftigt båndstopsfilter placeret foran set-top boks på eksisterende anlæg

Aktivt antenneanlæg

Med udendørsforstærker

Anvend et kraftigt båndstopsfilter placeret tæt ved antennen før forstærkeren på dit eksisterende anlæg

Nyt antenneanlæg

Med forstærker og antenne

Anvend et kraftigt båndstopsfilter placeret tæt ved antennen, en forstærker med lavt støjtal/højt indgangsniveau og en ny tv-antenne designet til kun at modtage op til kanal 60

Kabel-tv anlæg

Lukket netværk med K60-69

Effektiv høj skærmning er afgørende for at undgå forstyrrelser i et kabel-tv netværk. Her er det vigtigt, at antennekabler, konnektorer og signalfordelere/-afgrenere og stikdåser lever op til normerne for højeste skærmningsklasse (klasse A+. A++)

Kontakt os
close slider