Erhvervspuljen – Et skridt mod et bedre CO2 regnskab

I en tid, hvor bæredygtighed og CO2 beregning er på alles læber, er det vigtigere end nogensinde før at tage skridt mod en grønnere fremtid. Heldigvis er Erhvervspuljen stadig åben for ansøgninger, og det er din chance for at gøre en markant forskel for din virksomhed. Erhvervspuljen tilbyder økonomisk støtte til danske virksomheder, der ønsker at reducere deres energiforbrug og CO2-udledning. Puljen støtter projekter med op til 50% og gør det dermed mere rentabelt at investere i en grønnere fremtid. Lad os dykke ned i, hvordan din virksomhed kan drage fordel af Erhvervspuljen. Læs herunder hvad du kan søge tilskud til via Erhvervspuljen:

1. Udskift fossile brændstoffer med klimavenlige varmepumper

Erhvervspuljen giver virksomhedsejere mulighed for at søge tilskud til at erstatte fossile brændstoffer med miljøvenlige varmepumper. Ikke alene reducerer det din virksomheds aftryk på miljøet, det positionerer også din virksomhed som en aktør inden for bæredygtighed.

2. Opgrader ældre belysning til energibesparende LED

Skift til LED-belysning er ikke kun godt for miljøet, det er også en smart investering for din virksomhed. Erhvervspuljen støtter opgraderinger af ældre belysning. Energioptimerende belysning er designet til at reducere energiforbruget og forbedre kvaliteten af lys.

Kom på forkant med din virksomheds CO2 aftryk

Virksomheder kan være i frontlinjen af den grønne bølge ved at skifte fra fossile brændstoffer til bæredygtige alternativer som varmepumper. Denne omstilling ikke kun reducerer CO2-aftrykket, men positionerer også virksomheden på det bæredygtige kompas. Udskiftning af gas eller olie har direkte indflydelse på din virksomheds CO2 beregning og kan noteres i SCOPE 1 i jeres Bæredygtighedsrapportering.

Hvad er SCOPE 1?

SCOPE 1 omfatter de direkte emissioner, som din virksomhed har kontrol over. Dette inkluderer udledninger fra virksomhedens egne køretøjer, samt anlæg, der anvendes til varme- og energiproduktion. (Eksempelvis gas og olie til proces eller opvarmning)

Gå fra krav til konkurrencefordel

Har du oplevet krav fra kunder, bank eller investorer om et klimaregnskab? Så tag proaktivt hånd om det. Integrér dine grønne initiativer i virksomhedens markedsføring for at positionere din bæredygtighedsprofil. Dette tiltaler ikke kun nye kunder, men styrker også din virksomheds grønne brand.

Erhvervspuljen – Her kan du søge tilskud:

Via Erhvervspuljen kan du, som virksomhedsejer, søge minimum 10.000 kr. og få op til 112 mio. kr. i tilskud til grøn omstilling af din virksomhed.

For at søge tilskud via Erhvervspuljen skal du besøge https://sparenergi.dk/erhvervspuljen

Her kan du blive klogere på kravene for at søge tilskud, få vejledning i ansøgningsprocessen og ikke mindst tilmelde dig webinarer om Erhvervspuljen. Derudover kan du benytte SparEnergis beregnere til at få et cirka estimat af hvor meget, du kan møde i tilskud.