Spar penge og sæt et grønt aftryk på klimaet med en varmepumpe

Varmepumper

Valg af varmepumper

Der er mange penge at spare med en varmepumpe, hvis du opvarmer med olie, el eller naturgas, og bor i et område uden fjernvarme

Det at vælge den rette varmepumpe kan føles som noget af en ørkenvandring. For hvad kan en varmepumpe og hvordan kan du vide hvilken type, der passer bedst til dine behov? Vi forstår, at der kan dukke mange spørgsmål op. Derfor har vi forsøgt at udvælge og besvare nogle af de spørgsmål, du eventuelt kunne sidde med.

Hos Elektrikeren, forhandler vi varmepumper af høj kvalitet fra en række anerkendte mærker. Læs mere om varmepumper og de enkelte produkter herunder, og se hvilken pumpe der bedst dækker dine behov.

Års erfaring

Energioptimering

Med en varmepumpe kan du lettere overvåge dit energiforbrug og skabe luft i budgettet. Varmepumper er energioptimerende og bæredygtige varmekilder. Eksempelvis kan en Luft/Luft varmepumpe generere op imod 4-6 gange så meget energi, som de kræver i drift. Dog skal du være opmærksom på, at forholdet mellem optaget og afgivet energi afhænger af den enkelte varmepumpes effektfaktor, også kaldet SCOP-faktor.

Bedre indeklima

Særligt vores Luft/Luft varmepumper, kan gøre en betydelig forskel for dit indeklima. Sig farvel til dårlig lugt, radon, røg, mug og kondens på vinduerne. Luft/Luft varmepumpens luftrensningssystem bidrager med et sundt indeklima i en sådan grad, at du kan mindske risikoen for astma og allergier, samt forhindre sundsskadelig fugt og skimmelsvamp. 

Besparelser

Der har aldrig været så store og mange fordele ved at investere i grønne løsninger som nu. Ikke alene bliver du belønnet økonomisk med tilskudsordninger ved at skifte fra olie- og gasfyr til varmepumper. Du kan også ansøge om at få en betydelig reduktion på din elafgift hos din elleverandør.

Grøn energi er fremtiden, for prisen på fossile brændstoffer går kun én vej og det er op.

Fjernstyring

Ved en stor del af vores varmepumper, kan du tilkøbe en Wi-Fi- og fjernstyringsfunktion. Denne funktion er til dig, der ønsker en smartere og mere avanceret overvågning af dit energiforbrug. Funktionen er også til dig med en feriebolig, som ønsker at varme boligen op, får du ankommer eller holde boligen frostfri i vinterperioden. 

Miljøvenlighed

Varmepumpen er til dig, der vil have en miljøvenlig løsning, som udnytter den omkringliggende og naturlige energi til at opvarme din bolig. Hvad end det er jord, luft eller vand, er du med til at sætte et grønt aftryk på klimaet.

Mere frihed

Varmepumpen er en langt mere vedligeholdelsesfri opvarmningsform. Du skal hverken bekymre dig om, at varmepumpen skal renses hver uge eller anskaffe pasning, hvis ud skal være i blot en weekend. Med en varmepumpe kan du roligt tage på ferie, uden at være nervøs for at komme hjem til en kold bolig.

Derfor giver en varmepumper dig langt mere frihed og færre bekymringer.

Hvorfor skal jeg vælge en varmepumpe?

Der er mange fordele ved at skifte til en varmepumpe, uanset hvilken type du vælger. Det er dog vigtigt at vælge en varmepumpe, der er skræddersyet til din boligtype, størrelse og specifikke behov i husstanden. Udover at kunne gøre en positiv forskel for klimaet ved at investere i grønne løsninger, kan du også spare penge på varmeregningen.

Regeringen har sat målsætningen om at reducere Danmarks CO2-udledning med 70% i 2030. Som en del af denne målsætning, har de indgået en bred aftale om klimavenlig varme til befolkningen. Dette betyder, at afgifterne på fossile brændstoffer, såsom olie og gas, vil stige betydeligt i fremtiden.

På den anden side, vil borgere, der investerer i grønne klimavenlige løsninger, blive belønnet. Hvis du investerer i en luft til vand eller et jordvarmeanlæg, og bor i et område uden fjernvarme, kan du endda få reduceret din elafgift. Du kan finde mere information om kravene til reduktion under FAQ.

Du kan få reduktion af din elafgift, hvis

Elforbrug
Hvis dit elforbrug overstiger 4.000 kWh pr. år, så kan du skære toppen af elafgiften på den del af jeres forbrug, som overstiger de 4.000 kWh om året
Korrekt registreret i BBR

Din bolig skal være korrekt registreret kommunens i BBR (Bygnings- og boligregistret) med el som primær opvarmningsmetode, samt være registreret som helårsbolig eller feriebolig til eget forbrug.

Vær opmærksom på at ajourføring med BBR er husejers eget ansvar

Opvarmningsmetode

Hvis dit hus opvarmes med luft til vand varmepumpe, luft til luft varmepumpe, jordvarmeanlæg, elpaneler eller anden elvarme

Din rejse til klimavenlig opvarmning med varmepumpe

Personlig sparring

Alle huse og ønsker er forskellige. Derfor aflægger vi altid et personligt besøg. Det mener vi, er metoden til, at du få et skræddersyet tilbud, der passer til netop dig og dine behov.

Beregning og tilbud

Vi laver en beregning baseret på den personlige sparring, dit årlige energiforbrug og huset fysiske muligheder. Således får du et skarpt tilbud, med en varmepumpe, der passer lige nøjagtigt til dig.

Finansiering

Tilbuddet kan betales kontant, digitalt eller du kan få en finansieringsløsning og betale regningen i rater med Service Finans. En løsning vi vedhæfter til fakturaen.

Montering og installation

Vi monterer og installerer varmepumpen efter aftale. Du kan altid regne med, at det er uddannede elektrikere og specialiserede installatører, der udfører arbejdet. Vi klarer papirarbejdet og sender dig informationsbrev om reduceret elafgift eller information om aktuelle varmepumpepuljer.

Klimavenlig opvarmning

Når anlægget er installeret, kan du sætte dig tilbage i stolen og nyde en ny selvforsynende tilværelse. Vi tilbyder vejledning i hvordan du sælger din overskudsstrøm og vælger produktionselleverandør.
Vi står altid til rådighed ved eventuelle spørgsmål.

Serviceaftale

Afhængig af hvilken varmepumpe, du får monteret og installeret, tilbyder vi en serviceaftale. Når du investerer i en varmepumpe hos os, skriver vi dig ind i vores serviceaftale system og giver dig valget om at få vedligeholdt din varmepumpe, når det er ved at være tid.

Ofte stillede spørgsmål

Find svar på dine spørgsmål her, eller kontakt os for yderliger spørgsmål.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et anlæg, der optaget energi fra omgivelserne. Afhængig af hvilken type varmepumpe, kan de overføre energi fra luften eller jorden. Energi den kan overføre til boligens indendørs klima, varme eller brugsvand.

Hvad er en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe optager energi fra luften udenfor, og omdanner det til varme i din bolig.

Luft til luft varmepumpen er til dig, der har brug for et klimavenligt og billigt supplement til din bolig eller feriebolig. Denne type af pumpe er ideel til opvarmning af mindre boliger med et areal på 50 – 150 m2, kolonihavehuse, fritidshuse, udestuer eller garager.

Du kan desuden tilkøbe et Wi-Fi modul, hvilket muliggør, at du med lethed kan opvarme ferieboligen op, via din telefon, før ankomst. Ved blot at lade varmepumpen køre på et lavt- og energibesparende niveau, kan du holde din feriebolig frostfri i vinterhalvåret. 

Hvad er et jordvarmeanlæg?

Et jordvarmeanlæg udnytter varmen fra solenergi, der er oplagret i det øverste jordlag. Ved hjælp af væskefyldte slanger i jorden, kan anlægget omdanne energien i jorden til varme og brugsvand i din bolig.

Jordvarmeanlægget er den effektive løsning, dog kræver det en hel del plads i haven til nedgravning af slanger. En tommelfingerregel er, at anlæggets slanger kræver dobbelt så meget jordslange, som du har m2 i din bolig til opvarmning. Det vil sige, at anlægget oftest kræver 300-400 m2 skyggefrit areal i haven. Et areal hvor der ikke må plantes til med træer og buske.

Hvor meget vedligeholdelse kræver en varmepumpe?

En varmepumpe er vedligeholdelsesfri. Når du først har fået din varmepumpe installeret og monteret, kører den af sig selv. Dog skal du være opmærksom på at vedligeholde dine serviceeftersyn. Har du en Luft/luft eller Luft/vand varmepumpe med over 1 kg kølemiddel, er det lovpligtigt at få varmepumpen efterset. Er der under 1 kg kølemiddel, er det kun kraftigt anbefalet.

Hvilken type varmepumpe har jeg brug for?

Hvilken type du har brug for, afhænger af dit behov.

Ønsker du udelukkende varme i dit sommerhus eller helårsbolig bør du vælge en luft til luft varmepumpe. Ønsker du klimavenlig varme og brugsvand, bør du vælge en luft til vand varmepumpe. Har du gode jordforudsætninger og plads nok til udendørs slanger, vil det absolut bedste alternativ være et jordvarmeanlæg.

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe optager energi fra luften udenfor, og omdanner det til varme og brugsvand i din bolig.

Luft til vand varmepumpen er til dig, der vil udskifte dit oliefyr eller gasfyr, og bor i et område uden fjernvarme.

Denne varmepumpe er næsten lige så effektiv som jordvarmeanlægget, dog kræver Luft til vand varmepumpen ikke meget plads udenfor. Derudover er luft til vand varmepumpen ikke nær så afhængig af de rette forhold, som et jordvarmeanlæg kan være. Dog kræver denne varmepumpe, at du har vandbårne radiatorer eller gulvvarme.

Hvilke varmepumper forhandler i?

Vi har monteret varmepumper i over 15 år, og har derfor haft god tid til at afprøve markedet for varmepumper. Vi monterer kun mærker, vi kan stå inde for og som sikrer vores kunder et godt fremtidigt forløb – i tilfælde af, at der skulle ske fejl med varmepumpen.

Vi forhandler:

  • Panasonic
  • Mitsubishi Electric
  • Carrier

Hvor ofte skal jeg rense filter i min varmepumpe?

Har du en luft/vand varmepumpe, skal du ikke rense filter. Det gør vores montør, når du får udført dit årlige varmepumpeeftersyn.

Har du en luft/luft varmepumpe – hver 3. måned

Vi installerer og monterer alle varmepumper

Vi er altid klar til at rådgive om den rette værdiskabende løsning tilpasset dit konkrete behov.
Vælg os som erfaren og pålidelig installatør, som har mange års erfaring med at installere varmepumper.

 

Hurtig service

Selvom opgaverne er forskellige, kan du altid forvente den samme hurtige og effektive service fra os.

Faglig ekspertise

Med 15 års erfaring inden for faget er vi eksperter i vores branche.

Godt håndværk

Vi leverer altid stærkt og pålideligt håndværk.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Ideel til feriebolig eller mindre boliger med areal på 50-150 m2

Mulighed for tilkøb af Wi-Fi- og fjernstyrings-funktion

Bedre indeklima

Beskeden investering

Besparende supplement til din primære energikilde

Luft til luft varmepumpe

Hvis du leder efter en miljøvenlige og økonomisk opvarmningsløsning til dit hjem eller fritidsbolig, så er luft til luft varmepumpen et godt valg. Denne type af varmepumpe er særlig velegnet til mindre boliger på 50-150 m2, kolonihavehuse, fritidshuse, udestuer eller garager.

Ved nogle af vores luft til luft varmepumper, kan du endda tilkøbe Wi-Fi og fjernstyringsfunktion. Med denne funktion kan du let tænde for varmen i din fritidsbolig, inden ankomst, og dermed undgå frost og fugt i vinterhalvåret.

Luft til luft varmepumpen fungerer ved at udnytte varmen i den omgivende luft og omdanne den til opvarmning indendørs. Anlægget består af en pumpe udenfor, der henter varmen og en indendørs del, der cirkulerer og filtrerer den varme luft i dit hjem. En fordel ved denne type af varmepumpe, er dens pladsbesparende design, som kræver minimal plads både indendørs og udendørs.

Ved at supplere din primære varmekilde med en luft til luft varmepumpe, kan du opnå et mere stabilt, økonomisk og miljøvenligt varmeforbrug.

 

Luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe er en ideel løsning til helårsboligen, der opvarmes af olie- eller naturgasfyr. Det er også en god løsning til boliger beliggende i områder uden fjernvarme. Ved at erstatte klassisk varmeanlæg drevet af olie eller naturgas med en luft til vand varmepumpe, kan du opnå samme forsyning af varme og varmt vand til din bolig, men på en langt mere klimavenlig måde.

Luft til vand varmepumpen fungerer ved at trække luft ind udefra gennem et højteknologisk og filtrerende system med varmeveksler. På denne måde kan varmepumpen overføre varmen til det vandbårne system, du har i boligen. Luft til vand varmepumpen er næsten lige så effektiv som et jordvarmeanlæg, men kræver ikke så meget plads udenfor, da der ikke er behov for at grave slanger ned i haven. Dog skal du være på, at installation af luft til vand varmepumpen kræver, at du allerede har vandbårne radiatorer eller gulvvarme i boligen.

Godt alternativ til fjernvarme

Kan både sørge for varme og varmt vand

Klimavenlig erstatning for oliefyr eller naturgasfyr

Ideel til helårsboligen

Store besparelser