Spar penge og sæt et grønt aftryk på klimaet med en varmepumpe

Varmepumper

Valg af varmepumper

Der er mange penge at spare med en varmepumpe, hvis du opvarmer med olie, el eller naturgas, og bor i et område uden fjernvarme

Det at vælge den rette varmepumpe kan føles som noget af en ørkenvandring. For hvad kan en varmepumpe og hvordan kan du vide hvilken type, der passer bedst til dine behov? Vi forstår, at der kan dukke mange spørgsmål op. Derfor har vi forsøgt at udvælge og besvare nogle af de spørgsmål, du eventuelt kunne sidde med.

Hos Elektrikeren, forhandler vi varmepumper af høj kvalitet fra en række anerkendte mærker. Læs mere om varmepumper og de enkelte produkter herunder, og se hvilken pumpe der bedst dækker dine behov.

Års erfaring

Energioptimering

Med en varmepumpe kan du nemt overvåge dit energiforbrug og optimere dit økonomi. Varmepumper er energieffektive og miljøvenlige. For eksempel kan en Luft til Luft varmepumpe producere op til 4-6 gange mere energi, end den bruger. 

Bedre indeklima

Vores Luft til Luft varmepumper forbedrer dit indeklima markant. Du kan sige farvel til dårlig lugt, radon, mug og kondens på vinduerne. Varmepumpens luftrensningssystem skaber et sundere indeklima, der reducerer risikoen for astma, allergier og skadelig fugt.

Besparelser

Der er nu flere og større fordele ved at investere i grønne løsninger. Udover økonomisk støtte til at skifte fra olie- og  gasfyr til varmepumper, kan du også opnå betydelige reduktioner i din elafgift hos din elleverandør. 

Fjernstyring

Med mange af vores varmepumper kan du tilkøbe Wi-Fi og fjernstyringsfunktion. Denne funktion er til dem, der ønsker smartere overvågning af energiforbruget. Det er også praktisk for ejere af ferieboliger, der ønsker at varme boligen op før ankomst eller holde den frostfri om vinteren. 

Miljøvenlighed

Varmepumpen er til dig, der vil have en miljøvenlig løsning, som udnytter den omkringliggende og naturlige energi til at opvarme din bolig. Hvad end det er jord, luft eller vand, er du med til at sætte et grønt aftryk på klimaet.

Mere frihed

Varmepumpen kræver minimal vedligeholdelse. Du kan trygt tage på ferie uden frygt for at komme hjem til kulde. Derfor giver en varmepumpe større frihed og færre bekymringer.

Hvorfor skal jeg vælge en varmepumpe?

Der er mange fordele ved at skifte til en varmepumpe, uanset hvilken type du vælger. Det er dog vigtigt at vælge en varmepumpe, der er skræddersyet til din boligtype, størrelse og specifikke behov i husstanden. Udover at kunne gøre en positiv forskel for klimaet ved at investere i grønne løsninger, kan du også spare penge på varmeregningen.

Regeringen har sat målsætningen om at reducere Danmarks CO2-udledning med 70% i 2030. Som en del af denne målsætning, har de indgået en bred aftale om klimavenlig varme til befolkningen. Dette betyder, at afgifterne på fossile brændstoffer, såsom olie og gas, vil stige betydeligt i fremtiden.

På den anden side, vil borgere, der investerer i grønne klimavenlige løsninger, blive belønnet. Hvis du investerer i en luft til vand eller et jordvarmeanlæg, og bor i et område uden fjernvarme, kan du endda få reduceret din elafgift. Du kan finde mere information om kravene til reduktion under FAQ.

Din fordel

Garantien udvides og vi kan tilbyde dig favorable serviceaftaler.

Høj faglighed

Ekspertise i installation, vedligeholdelse og reparation med høj faglig standard.

Grundig viden

Dybdegående produktviden, som opdateres gennem deltagelse i kurser og træningsdage.

Vi er Panasonic Pro Partners

Som certificeret Panasonic Pro Partner kan du have fuld tillid til, at vi leverer førsteklasses løsninger, der opfylder dine specifikke behov. 

Det at være Panasonic Pro Partner anses som et kvalitetsstempel i branchen. Læs her hvad det betyder for dig.

 

Du kan få reduktion af din elafgift, hvis

Elforbrug
Hvis dit elforbrug overstiger 4.000 kWh pr. år, så kan du skære toppen af elafgiften på den del af jeres forbrug, som overstiger de 4.000 kWh om året
Korrekt registreret i BBR

Din bolig skal være korrekt registreret kommunens i BBR (Bygnings- og boligregistret) med el som primær opvarmningsmetode, samt være registreret som helårsbolig eller feriebolig til eget forbrug.

Vær opmærksom på at ajourføring med BBR er husejers eget ansvar

Opvarmningsmetode

Hvis dit hus opvarmes med luft til vand varmepumpe, luft til luft varmepumpe, jordvarmeanlæg, elpaneler eller anden elvarme

Din rejse til klimavenlig opvarmning med varmepumpe

Personlig sparring

Alle huse og ønsker er forskellige. Derfor aflægger vi altid et personligt besøg. Det mener vi, er metoden til, at du få et skræddersyet tilbud, der passer til netop dig og dine behov.

Beregning og tilbud

Vi laver en beregning baseret på den personlige sparring, dit årlige energiforbrug og huset fysiske muligheder. Således får du et skarpt tilbud, med en varmepumpe, der passer lige nøjagtigt til dig.

Finansiering

Tilbuddet kan betales kontant, digitalt eller du kan få en finansieringsløsning og betale regningen i rater med Service Finans. En løsning vi vedhæfter til fakturaen.

Montering og installation

Vi monterer og installerer varmepumpen efter aftale. Du kan altid regne med, at det er uddannede elektrikere og specialiserede installatører, der udfører arbejdet. Vi klarer papirarbejdet og sender dig informationsbrev om reduceret elafgift eller information om aktuelle varmepumpepuljer.

Klimavenlig opvarmning

Når varmepumpen er monteret og installeret, kan du trygt læne dig tilbage i din varme stue. Vi giver dig naturligvis vejledning i hvordan du betjener din varmepumpe, inden vi tager afsted.

Serviceaftale

Ved køb af varmepumpe, opretter vi automatisk en serviceaftale til dig og sender en mail, når det er ved at være tid til service.

De fleste varmepumpeproducenter kræver dokumentation for vedligeholdt eftersyn og aktivt serviceaftale, som betingelse for at få en garantiperiode.

Vi installerer og monterer alle varmepumper

Vi er altid klar til at rådgive om den rette værdiskabende løsning tilpasset dit konkrete behov.
Vælg os som erfaren og pålidelig installatør, som har mange års erfaring med at installere varmepumper.

 

Hurtig service

Selvom opgaverne er forskellige, kan du altid forvente den samme hurtige og effektive service fra os.

Faglig ekspertise

Med 15 års erfaring inden for faget er vi eksperter i vores branche.

Godt håndværk

Vi leverer altid stærkt og pålideligt håndværk.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Ideel til feriebolig eller mindre boliger med areal på 50-150 m2

Mulighed for tilkøb af Wi-Fi- og fjernstyrings-funktion

Bedre indeklima

Beskeden investering

Besparende supplement til din primære energikilde

Luft til luft varmepumpe

Hvis du leder efter en miljøvenlige og økonomisk opvarmningsløsning til dit hjem eller fritidsbolig, så er luft til luft varmepumpen et godt valg. Denne type af varmepumpe er særlig velegnet til mindre boliger på 50-150 m2, kolonihavehuse, fritidshuse, udestuer eller garager.

Ved nogle af vores luft til luft varmepumper, kan du endda tilkøbe Wi-Fi og fjernstyringsfunktion. Med denne funktion kan du let tænde for varmen i din fritidsbolig, inden ankomst, og dermed undgå frost og fugt i vinterhalvåret.

Luft til luft varmepumpen fungerer ved at udnytte varmen i den omgivende luft og omdanne den til opvarmning indendørs. Anlægget består af en pumpe udenfor, der henter varmen og en indendørs del, der cirkulerer og filtrerer den varme luft i dit hjem. En fordel ved denne type af varmepumpe, er dens pladsbesparende design, som kræver minimal plads både indendørs og udendørs.

Ved at supplere din primære varmekilde med en luft til luft varmepumpe, kan du opnå et mere stabilt, økonomisk og miljøvenligt varmeforbrug.

 

Luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe er en ideel løsning til helårsboligen, der opvarmes af olie- eller naturgasfyr. Det er også en god løsning til boliger beliggende i områder uden fjernvarme. Ved at erstatte klassisk varmeanlæg drevet af olie eller naturgas med en luft til vand varmepumpe, kan du opnå samme forsyning af varme og varmt vand til din bolig, men på en langt mere klimavenlig måde.

Luft til vand varmepumpen fungerer ved at trække luft ind udefra gennem et højteknologisk og filtrerende system med varmeveksler. På denne måde kan varmepumpen overføre varmen til det vandbårne system, du har i boligen. Luft til vand varmepumpen er næsten lige så effektiv som et jordvarmeanlæg, men kræver ikke så meget plads udenfor, da der ikke er behov for at grave slanger ned i haven. Dog skal du være på, at installation af luft til vand varmepumpen kræver, at du allerede har vandbårne radiatorer eller gulvvarme i boligen.

Godt alternativ til fjernvarme

Kan både sørge for varme og varmt vand

Klimavenlig erstatning for oliefyr eller naturgasfyr

Ideel til helårsboligen

Store besparelser

Er du klar over, at det årlige eftersyn er lovpligtig?

Det er lovpligtigt at få udført et certificeret eftersyn af din varmepumpe, hvis den indeholder mere end 1 kg kølemiddel – hvilket er gældende for størstedelen af alle solgte varmepumper i Danmark.

Hvis du ejer en luft-til-luft varmepumpe, indeholder pumpen normalt mere end 1 kg kølemiddel. Dog er der ikke noget lovkrav om serviceeftersyn, hvis din varmepumpe indeholder mindre end 1 kg kølemiddel. Ikke desto mindre anbefales det på det kraftigste, at sådanne varmepumper gennemgår et eftersyn mindst hvert andet år for at optimere driften, forlænge levetiden, forbedre effektiviteten, styrke økonomien og skabe et bedre indeklima.

Hvis du er usikker på, om dette krav også gælder for din varmepumpe, er du altid velkommen til at kontakte os.

Ekspertfejlfinding

Vi er specialister i fejlfinding og reparation af Fronius-invertere

Professionel service

Vores elektrikere sikrer pålidelig drift og support til dine Fronius-invertere

Komplet installation

Vi har taget en efteruddannelse Fronius produkter. Derfor kan vi montere og installere alle Fronius invertere

Vi er Fronius Partners

Som certificeret Fronius Partner kan du have fuld tillid til, at vi leverer førsteklasses løsninger, der opfylder dine specifikke behov. 

Det at være Fronius Partner anses som et kvalitetsstempel i branchen. Læs her hvad det betyder for dig.

 

Ofte stillede spørgsmål

Find svar på dine spørgsmål her, eller kontakt os for yderliger spørgsmål.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et anlæg, der optaget energi fra omgivelserne. Afhængig af hvilken type varmepumpe, kan de overføre energi fra luften eller jorden. Energi den kan overføre til boligens indendørs klima, varme eller brugsvand.

Hvad er en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe optager energi fra luften udenfor, og omdanner det til varme i din bolig.

Luft til luft varmepumpen er til dig, der har brug for et klimavenligt og billigt supplement til din bolig eller feriebolig. Denne type af pumpe er ideel til opvarmning af mindre boliger med et areal på 50 – 150 m2, kolonihavehuse, fritidshuse, udestuer eller garager.

Du kan desuden tilkøbe et Wi-Fi modul, hvilket muliggør, at du med lethed kan opvarme ferieboligen op, via din telefon, før ankomst. Ved blot at lade varmepumpen køre på et lavt- og energibesparende niveau, kan du holde din feriebolig frostfri i vinterhalvåret. 

Hvad er et jordvarmeanlæg?

Et jordvarmeanlæg udnytter varmen fra solenergi, der er oplagret i det øverste jordlag. Ved hjælp af væskefyldte slanger i jorden, kan anlægget omdanne energien i jorden til varme og brugsvand i din bolig.

Jordvarmeanlægget er den effektive løsning, dog kræver det en hel del plads i haven til nedgravning af slanger. En tommelfingerregel er, at anlæggets slanger kræver dobbelt så meget jordslange, som du har m2 i din bolig til opvarmning. Det vil sige, at anlægget oftest kræver 300-400 m2 skyggefrit areal i haven. Et areal hvor der ikke må plantes til med træer og buske.

Hvor meget vedligeholdelse kræver en varmepumpe?

En varmepumpe er vedligeholdelsesfri. Når du først har fået din varmepumpe installeret og monteret, kører den af sig selv. Dog skal du være opmærksom på at vedligeholde dine serviceeftersyn. Har du en Luft/luft eller Luft/vand varmepumpe med over 1 kg kølemiddel, er det lovpligtigt at få varmepumpen efterset. Er der under 1 kg kølemiddel, er det kun kraftigt anbefalet.

Hvilken type varmepumpe har jeg brug for?

Hvilken type du har brug for, afhænger af dit behov.

Ønsker du udelukkende varme i dit sommerhus eller helårsbolig bør du vælge en luft til luft varmepumpe. Ønsker du klimavenlig varme og brugsvand, bør du vælge en luft til vand varmepumpe. Har du gode jordforudsætninger og plads nok til udendørs slanger, vil det absolut bedste alternativ være et jordvarmeanlæg.

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe optager energi fra luften udenfor, og omdanner det til varme og brugsvand i din bolig.

Luft til vand varmepumpen er til dig, der vil udskifte dit oliefyr eller gasfyr, og bor i et område uden fjernvarme.

Denne varmepumpe er næsten lige så effektiv som jordvarmeanlægget, dog kræver Luft til vand varmepumpen ikke meget plads udenfor. Derudover er luft til vand varmepumpen ikke nær så afhængig af de rette forhold, som et jordvarmeanlæg kan være. Dog kræver denne varmepumpe, at du har vandbårne radiatorer eller gulvvarme.

Hvilke varmepumper forhandler i?

Vi har monteret varmepumper i over 15 år, og har derfor haft god tid til at afprøve markedet for varmepumper. Vi monterer kun mærker, vi kan stå inde for og som sikrer vores kunder et godt fremtidigt forløb – i tilfælde af, at der skulle ske fejl med varmepumpen.

Vi forhandler:

  • Panasonic
  • Mitsubishi Electric
  • Carrier
  • Haier

Hvor ofte skal jeg rense filter i min varmepumpe?

Har du en luft/vand varmepumpe, skal du ikke rense filter. Det gør vores montør, når du får udført dit årlige varmepumpeeftersyn.

Har du en luft/luft varmepumpe – hver 3. måned