Ny EU-pulje – Energioptimer din virksomhed

Åben indtil onsdag d. 15 maj 2024

For mange små og mellemstore virksomheder, kan det være en udfordring at finde de nødvendige ressourcer til at investere i energieffektive løsninger. Det er der heldigvis en løsning på. Den nye EU-pulje, EENergy, har til formål at hjælpe SMV virksomheder med at forbedre deres energieffektivitet. Dog er det et krav, at virksomhederne skal kunne garantere en forbedring af deres energiforbrug med mindst 5% kWh.

Hvordan kan min virksomhed drage fordel af puljen?

EENergy-puljen giver SMV virksomheder mulighed for at investere i forskellige former for energioptimering, der kan bidrage til at nedbringe det samlede energiforbrug. Der kan søges midler til udstyr, rådgivning og uddannelse. Vi har her to gode eksempler på energioptimerende investeringer:

Solcelleanlæg – Bliv selvforsynende

Solcelleanlægget bidrager til energioptimering på flere måder. Ved at investere i solcelleanlæg kan du ikke kun reducere din elregning, men også bidrage til den grønne omstilling. Udover økonomiske besparelser giver solceller dig også mulighed for at producere din egen strøm, mindske dit CO2-aftryk og øge din uafhængighed fra det offentlige elnet.

Det ser godt ud på din ESG-rapport!

Varmepumpe – Effektiv opvarmning og køling

Varmepumper er en af de mest effektive måder at opvarme og køle bygninger på. Ved at udnytte energien fra luften kan varmepumper producere varme til opvarmning og køling af lokaler. Dette reducerer ikke kun virksomhedens energiforbrug, men det kan også resultere i betydelige besparelser på varmeregningen.

Du kan med fordel kombinere varmepumpe med solcelleanlæg.

Ansøg om støtte fra EENergy-puljen

Det er vigtigt at bemærke, at EENergy-puljen tildeler tilskud efter lodtrækning. Maksimalt 50% af de godkendte ansøgninger tildeles efter tilfædighedsprincippet. Det betyder, at alle kvalificerede ansøgere har lige stor chance for at modtage støtte til deres energieffektivitetsprojekter. Vi opfordrer derfor alle berettigede virksomheder til at ansøge om støtte, hvis I allerede nu går med tanken om energioptimerende projekter.

Hvordan søger jeg? Det er nemt og hurtigt

Det er super nemt at søge om støtte fra EENergy-puljen. Først skal du udfylde et dokument med generel information om din virksomhed, herunder omsætning og omkostninger (i Euro) for 2023. Du skal også oplyse dit energiforbrug pr måned i 2023 (kWh) og oplyse månedlig afregning (i Euro) for 2023. Afslutningsvis skal du beskrive projektet med mindst 300 og maksimalt 1500 tegn.

Når dokumentet er udfyldt, tager du kontakt til erhvervskonsulent, Dan Hartmann Johansen. Han vil invitere dig til en EEnergy Assessment og hjælpe med at udarbejde din endelige ansøgning. Husk at medbringe kopi af jeres elregninger for de sidste 3 måneder i 2023. Processen og mødet tager typisk mellem 1 time og 1,5 timer.

Læs mere på

https://www.eenergy-project.eu/